Inför den stundande helgen

Nu är det snart julefrid och jag har tagit semester julafton för första gången i mitt liv. Så nu hotar sambon med sällskapsspel, hon säger att hon till och med kan tänka sig spela Monopol. Ni vet det där spelet där man kan köpa hela Hornsgatan för nån tusenlapp. De nya versionerna lär man ha gjort om så nu är det väl städer ute i landet man kan köpa. Ändå är det ju ett rätt så obsolet spel! Själva grejen att det är en som vinner och resten förlorar (och är sura sen hela helgen) stämmer ju inte alls med vad nyliberaler de senaste tjugo åren upplyst oss om. Monopolspelet borde göras om! I det nya, moderniserade  monopolspelet borde vi alla vinna, ungefär som på dagis, så att ingen blir ledsen.

Och när sen julen är över väntar oss nyår, då vi ska öppna våra billiga öststatsskumpor och önska varandra gott nytt skitår.  Och sedan rullar det på igen, jobba och blogga, gnälla och gå ut med hunden. Snabbt gömma undan alla brev som handlar om den kommande pensionen. Inte titta! Undvika banker. Titta på Kaurismäki- och Roy Anderssonfilmer.

Så till alla som tittar in här ibland och följer mitt gnäll och lämnar en kommentar då och då, och även till alla främlingar som hamnat här efter att ha sökt på de mest konstiga ord, vill jag önska en god win-win-jul och ett riktigt gott nytt skitår!

Andra bloggar om: , ,

Annonser

6 responses to “Inför den stundande helgen

 1. När ni nu skall spela Monopol, så kan det vara intressant att begrunda följande scenario:

  ”Imagine, for example, a twenty-player version of Monopoly in which one player starts with half the property. The player with half the property would win almost every time, and other players would fold almost immediately. Yet that, in a nutshell, is U.S. capitalism today: the top 5 percent of the population owns more property than the remaining 95 percent.”

  Citatet är från Peter Barnes: Capitalism 3.0 och Barnes använder det för att motivera sina egna spännande ideer om vad man skall göra åt det hela.

  God Jul och Gott Nytt!

 2. Tack detsamma! Hälsar en som nyligen bokmärkt din blogg efter en sökning på ett av de där konstiga orden… Har för övrigt köpt sällskapsspel i överflöd (två) till frun, men Uno och Kallaha känns trevligare än monopol, kanske lite mer dagis? Och mer rätt fram i sin ideologi, den som har tur och spelar sina kort eller kulor rätt vinner, allra helst om man dessutom är lite liiite taskig mot motståndaren. Åja…

 3. Joel – kallaha låter trevligt, har jag aldrig hört talas om. Fia med knuff är annars ett bra spel för oss som gillar att vara lite taskiga…

  För övrigt är jag förkyld och sambon har galopperande feber så det vetetusan hur det blir med spelandet i morgon…

  Charlotte – pessimist, javisst! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s