Vem är det som inte har förstått?

Sten Tolgfors tror fortfarande att de som kritiserar FRA-lagen är lite dumma i huvudet och inte har förstått vad det hela handlar om. Det handlar nämligen absolut inte om massavlyssning, försäkrar han, som om någon inbillat sig att FRA-snubbar kommer att sitta och lusläsa varenda mail vi skickar. Men det är ju faktiskt inte det vi kritiserar, utan det faktum att våra mail de facto kommer att filtreras genom en statlig myndighetsapparat, vilket måste till för att överhuvudtaget någon sökning ska kunna genomföras. Det är där kränkningen av medborgarnas integritet sker, och den kan aldrig så många lagtillägg göra ogjord.

Jag kommer att tänka på de där hemska mekaniska krypen i någon film som skickas ut för att nästla sig in i varenda prång där det finns människor för att läsa av dessas regnbågshinnor. Bara den vars regnbågshinnor de söker efter har ju något att frukta; för alla övriga är det hela bara en teknisk grej de inte behöver bry sig om.

Idén om att det skulle vara helt okej för en kontrollapparat att snoka i våra privatliv, om bara denna kontrollapparat bygger på en rent teknisk automatik, är skrämmande, och det är just denna idé som Tolgfors och hans politikerkolleger slukat med hull och hår då de drivit igenom FRA-lagen. Det är inte vi som inte begriper oss på FRA-lagen, det är politikerna som inte begriper sig på den nya tekniken och vilka faror dess nästan obegränsade kontrollmöjligheter ställer oss inför.

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

One response to “Vem är det som inte har förstått?

  1. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Sakfelen i moderaternas interna FRA-brev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s