Det gamla vanliga försvaret för varför makten måste ha makten över oss och få göra som den vill

Reaktionen på Tolgfors försvar för FRA-lagen har varit så massiv att jag egentligen inte borde ha något att tillägga, mer än att bifoga mina protester. Uppenbarligen förstår vi icke-initierade inte behovet av att på bästa tänkbara sätt upprätthålla försvaret för rikets säkerhet och uppenbarligen förstår inte ansvariga politiker det oerhörda i att leda i stort sett all vår elektroniska kommunikation in i en statlig kontrollapparat, vars sökmetoder, för att skilja ut vad som är intressant, vi inte begriper och inte heller ska begripa. Tolgfors är en grå eminens som gör vad som förväntas att han ska göra, han har jobbar duktigt för att få ihop en artikel som egentligen bara upprepar de dåliga argument vi redan fått höra alltför många gånger. En bloggare, Henrik Alexandersson, har blivit JK-anmäld av FRA för att han publicerat en lista på de som tidigare fastnat i FRA:s nät och nu publicerar flera andra bloggare samma lista, den här:

När Guilloou och Bratt avslöjade IB en gång i tiden satte man dit också dem. Det kallades IB-affären och jag var ung då och hade ännu inte fattat vad makten var för något; det var just IB-affären som lärde mig det. Guillou och Bratt kunde inte sättas dit medelst tryckfrihetsförordningen, eftersom de alls inte ljugit och förtalat, för IB fanns ju verkligen. Därför dömdes de för spioneri. Ingenting har egentligen förändrats i svenska staten sedan dess. Samma gamla ruttna makt, som i sin tur kryper för övermakter, och som inte förstår varför vi inte förstår varför den är så viktig för oss.

Inte är det som Alexandersson tror att FRA gör självmål genom att JO-anmäla hans blogg. Nänä. Att bli åtalad och kanske kastas i fängelse är jobbigt för de flesta av oss; en tuffing som Guillou fixade det men det var värre för Peter Bratt, efter vad jag förstått. Det är inte kul att bli satt i fängelse för att man gjort, efter vad de flesta tycker, en god medborgerlig insats. Och när sådant händer i Sverige, då blir man chockad över vad Sverige är och vad som faktiskt kan hända här i landet. Jag blev det den gången i alla fall.

Och nu är det som om samma sak är på gång igen. Bedrövligt, bortsett från att det verkar som om det väckt liberalerna här i landet till liv. Det är väldigt positivt. Det var längesen man såg någon liberalism i aktion.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser

2 responses to “Det gamla vanliga försvaret för varför makten måste ha makten över oss och få göra som den vill

  1. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Pridedagar: FRA kartlägger bögar och flator!?

  2. Pingback: Erik Laakso | På Uppstuds » En ny clown i FRA-debatten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s