UPPENBARLIGEN SKA VI TRO ATT VI AVLYSSNAS, HUR I HELVETE VI ÄN GÖR

Det har varit en massiv protest, framför allt i bloggosfären, mot FRA-lagen. Jag vet inte om vi som protesterat ska tröstas av förre FRA-direktören Anders Wiks debattartikel i dagens DN, ”Din trafik avlyssnas även utan FRA-lagen”. För jaha, det var ju upplyftande. Om inte FRA-lagen stoppats, så skulle vi avlyssnats i alla fall. Och om själva FRA skulle stoppats, så skulle vi ändå ha avlyssnats, fast av andra än FRA. Så vi ska liksom inte inbilla oss någonting. Dessutom är (eller blir) vi inte så särskilt avlyssnade eftersom tekniken är som den är, och hur den är ska inte vi bry oss om för den är hemlig.

Ska det vara så svårt att förstå att den massiva kritiken handlar om att vi vill ha våra mail ifred, att det för vår del inte spelar någon roll om hur vi blir avlyssnade (fast man försäkrar att det egentligen inte är så mycket) huruvida det är av FRA med stöd av FRA-lagen, av FRA utan stöd av FRA-lagen eller av något annat än FRA, om någon skulle få för sig att lägga ner den längesen överspelade myndigheten.

Jag vill slippa FRA, danna kvarleva från världskriget och kalla kriget och jag tror inte att det signalspanande som ändå sker kommer att vara så värst hotfullt mot mig. Men visst kan vi gå till storms mot detta också. Det är dags att slippa staten som överdriven kontrollapparat. Vi kan väsnas mot detta såväl med som utan FRA.

Andra bloggar om: , ,

Annonser

9 responses to “UPPENBARLIGEN SKA VI TRO ATT VI AVLYSSNAS, HUR I HELVETE VI ÄN GÖR

 1. håller till fullo med, statens uppgift ligger inte i att kontrollera allt o alla. Hela FRA bör skrotas.

 2. Mnja, de bör lyssna utåt. Inte inåt och inte godtyckligt på de boende i landet. Det har vi en polisiär underrättelsetjänst till och de ska bara lyssna vid misstanke om brott. Fan inte annars.

 3. Problemet i mina ögon är inte att vi avlyssnas utan att det har blivit lagligt.

 4. Anders Wiks inägg i DN idag är bedrövligt. Läs och asgarva. Tänker på IQ Fiskpinne.

 5. Pingback: Åsa Linderborg om FRA | Svensson

 6. Pingback: opassande » Blog Archive » Ska vi strunta i politikerna, och lita på FRA istället?

 7. jag tycker det sjuka inte är att de gör det – utan att det överhuvudtaget finns möjlighet att göra det. Något som de hela tiden gjort olagligt vill de nu göra lagligt – bara ännu ett sätt att ”save face” och det är självklart att vi protesterar!

 8. >momenttwentytwo

  ja det är självklart och ett sundhetstecken.

 9. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Ingvar Åkesson ljuger ännu mer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s