Effektivitet genom konkurrensutsättning!

Det är nu redan några dagar sedan konflikten mellan SAC och Lilla Karashi löstes. Jag har tidigare skrivit om den bland annat här. Lite beklämmande är det att en ledarskribent i en trots allt oftast anständig morgontidning som Svenska Dagbladet kan skriva som Maria Abrahamsson gjorde häromdagen:

SAC är så arga på mig att de i ett flygblad kräver att jag ska ”rodna och be om ursäkt”. Det tänker jag förstås inte göra. Jag konstaterar tvärtom att SAC är så groteskt överrepresenterade i konfliktstatistiken att organisationen inte hör hemma på den svenska ­arbetsmarknaden.

Vad menar Abrahamsson? Är det inte bra att facket konkurrensutsätts? Ökad valfrihet och konkurrens borde väl leda till större effektivitet, för att nu tala ett språk som till och med Abrahamsson förstår. Om nu SAC är så överrepresenterade i konfliktstatistiken, så borde ju detta faktiskt tyda på en viss effektivitet. Och att de papperslösa ”valt” SAC i stället för något annat fack kan ju kanske bero på att inget annat fack hittills brytt sig om att de överhuvudtaget existerar. Att också Fastighetsanställdas Förbund nu gör det kan kanske till största delen anses vara SAC:s förtjänst.

Visst är det bra med konkurrens? Visst är det bra med alternativ? Och med valfrihet? Så vad menar egentligen Abrahamsson? Menar hon att den fackliga organisationen SAC ska förbjudas? Det är ju faktiskt innebörden i det hon skriver och det är ju ett rätt fantastiskt krav. På vilka grunder menar hon att en facklig organisation skulle kunna förbjudas? Och varför är det inte bra med en konkurrensutsatt fackföreningsrörelse?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Annonser

One response to “Effektivitet genom konkurrensutsättning!

  1. Pingback: Att nyttja staten till lågintensivt klasskrig « Dom ljuger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s