Abrahamssons ensidighet

Maria Abrahamsson fortsätter i dagens SvD att hetsa polisen på fackliga aktivister i deras legitima blockad mot restaurang Lilla Karashi. Därtill lägger hon nu en konflikt mellan SAC och Förenade Service AB, som driver städverksamhet åt Tetrapak i Lund. Som vanligt när det gäller Abrahamsson handlar det enbart om en förorättad företagare. Inte ett ord om den andra sidan i konflikten. Så här beskriver SAC arbetssituationen för de anställa stadarna:

– Man beordrar personalen att ta delar av städområden från sjukskrivna medarbetare. Detta kallas ”att man hjälper varandra” och att ”Vi har ingen övertid här”.
– Man utför razzior i de anställdas skåp och förbjuder samtal med vissa anställda.
– Många städare kommer till jobbet vid 6 tiden för att hinna städa klart utrymmen på utsatt tid och när städare vägrar ta extra städområden har Lasse Nilsson hotat med att Tetrapak kommer att byta städfirma till en städfirma som inte kommer att återanställa förenade service personal.
– Förenade service har systematiskt förflyttat eller gjort sig av med alla individer som haft kunskap om lag & rätt, samt dom som umgåtts med kritiker.
– Allt på förenade service är hemligt personalen vet inte varför eller när folk slutar och börjar. Vilket leder till extra osäkerhet inför den egna anställningen och gör arbetssituationen odräglig.
– Personalen har tidigare blivit tillsagda av Kurt Bertelsens fru, Ulla-Britt Andersson, att man inte får prata med Tetrapaks personal, då det förstör relationen med kunden.
– Personalen har stympats på nödvändigt material för att utföra arbetet, kemikalier och moppar. Vilket genererar mycket extra spring i långa korridorer under redan pressade förhållanden.
– Ej betald övertid genom att istället pressa in större yta på resterande personal.
– Kollegorna påtalar att det inte finns någon för att instruera nya eller vikarier (blir också ökad arbetsbelastning (övertid)
– Alla tycker att ledningen ber om hjälp på ett otrevligt sätt.
– Personalen ställer upp på obetald övertid men får avdrag på lönen för minsta tids förlust (tidig hemgång eller dyl.)
– Löneökning april-juni 2007 utebliven. Försök att maskera frånvaron av ökningen med utbetald semester ersättning. Flera i personalen känner sig blåsta på semester dagar och dyl.
– Arbetsledningens vänner får direkt provanställning medan andra får gå på visstidsanställningar i flera år. Dessa bekanta till ledningen fungerar också som spioner mot övrig personal.
– När personalen är sjuka städas ej deras områden (inga vikarier) vilket resulterar i enorma mängder extra arbete vid tillfrisknandet.
– Stora delar av personalen vill sluta på grund av ledningens terror och inkompetens.
– Arbetsledaren Lasse Nilsson upplevs som ett enormt arbetsmiljöproblem.
– Man använder sig av att dra in hälsoförmåner, såsom gymkort, för att bestraffa kritiska städare.

Det finns starka krafter här i landet som vill att vi ska få ett låglöneproletariat som mer eller mindre ska vara utelämnade åt sina ibland obskyra arbetsgivares godtycke. Att SAC tillvaratar dessa anställdas intressen är naturligtvis en käpp i hjulet på dessa planer. Därför vill Maria Abrahamsson och hennes meningsfränder skicka polisen på dem för att ”återställa ordningen”. Vilken ordning? Vems ordning?

Andra bloggar om: , ,

Annonser

3 responses to “Abrahamssons ensidighet

  1. Tack Hugo! Och du som tyckte att facket borde arkebuseras, fick inte din kommentar godkänd. Jag vet inte hur många som är med i facket men det är rätt många, det rör sig i alla fall om miljoner. Jag kan inte tillåta uppmaning till folkmord på min blogg.

  2. Pingback: Papperslösa, ännu en gång « Som jag bäddar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s