Klantige Andreas Malm

”Vad är det vi har?” – som alla tevedeckare brukar säga i början av en brottsutredning. Vi har en författare, Bruce Bawer, som menar att Europa sover och medan det sover håller muslimer på att ta över hela kontinenten för att skapa ett Eurabia. Och värst i Europa är tydligen Sverige. För att förklara varför just Sverige kan vara så undfallande mot muslimer refererar författaren till bland annat Johan Norberg och dennes analys av Sverige som en ”enidéstat”.

Sen har vi en ung och inte så erfaren skribent som heter Andreas Malm. Han har upptäckt att det finns författare som Bawer och flera andra, som ges ut på respektabla förlag och pratar en helsickes massa paranoid goja och tycker att detta faktum är värt att uppmärksamma. Så han skriver en artikel om det. Han påbörjar med den artikeln en serie artiklar om islamofobin i Europa.

I artikeln nämner han att nämnde Bawer refererar till den svenske nyliberale debattören Johan Norberg, men han är dessvärre slarvig, så den som sedan läser hans artikel kan uppfatta det som om Johan Norberg skulle stå fadder till hela den Bawerska islamofobin. Så skriver naturligtvis inte Bawer. Hans referens till Norberg finns med bara för att han vill söka en förklaring till varför dhimmifieringen, alltså den europeiska underkastelsen under islam, varit som starkast just i Sverige. En förklaring till detta finner han i bland annat Norbergs analys av Sverige som en enidéstat, dvs en stat där den den socialdemokratiska idén (vad nu den är för något) genomsyrar hela samhället och utesluter alla andra idéer.

Ja, jag säger slarvig, för jag kan inte tänka mig att en seriös skribent, som menar sig ha något vettigt att förmedla, medvetet skulle lämna en sådan blotta. För nu fick vi inte en debatt om vad ett antal paranoida författare lyckats ge ut på ansedda förlag, utan i stället fick vi en debatt om huruvida Johan Norberg får tillräcklig uppmärksamhet eller om DN kultur ska få fortsätta existera, och huruvida det ena utesluter det andra, och vi fick en skur av ilskna mail mot DN och mot familjen Bonnier, med hot om att blod ska flyta och att Maria Schottenius ska hängas och, ja…

det är nästan så jag blir förbannad på den där Andreas Malm. Hur kunde han klanta till det så när han hade ett så viktigt budskap? Hoppas han lärt sig.

Ett hjärta rött har bloggat om mejlattacken mot Schottenius och DN.

Andra bloggar om: , , , ,

Annonser

6 responses to “Klantige Andreas Malm

 1. Håller med dig. Det är trist att inte Andreas Malm kunde hålla sig från att göra en sådan guilt by association.

 2. Håller med dig – slarvigt av Malm. Han kanske inte förstod att när man har att göra med nyliberala ikoner måste man hålla tungan rätt i mun – annars 😉
  Samtidigt tycker jag mejlattacken mot DN och Schottenius säger en hel del om bloggande nyliberaler och andra fanatiska Norberg anhängare. En ”oförrätt” ska hämnas – varje ord märkas – till slut blir allt lika patetiskt som en ”splatterfilm”.

 3. ”slarvigt av Malm” skriver Ilse-Marie, och tycks mena att om man skall vara mer försiktig om man vill sprida osanningar om folk som kan tala för sig.

  Sen tycks hon glömma att det är DN-kultur som här stått för återkommande och fullständigt grundlösa personattacker. Och inte via mail, utan från Sveriges största tidning.

  Och sist är det alltså synd om Schottenius för att att hon mfl inte fick göra det ostört, utan att folk mailade henne och påtalade tokigheterna …

  Jo, det gäller att ha perspektivet rätt när man skall göra sin ‘sturkturanalys’ …

  Annars skulle man ju behöva argumentera i sak

 4. Han är inte så himla oerfaren Malm. Han borde kunnat bättre – framför allt kunde han ha bett om ursäkt.

 5. Visst kunde han bett om ursäkt. Men jag vill ändå hävda att AM:s ”brott” inte står i rimlig proportion till vad som följde.

 6. Pingback: Andreas Malm, liberalerna och islamofobin « strötankar och sentenser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s