Dagens bottennapp

Den fantastiska enögdhet Maria Abrahamsson visar på dagens ledarsida i Svenskan är verkligen ett beklämmande indicium på hur det går till då högerns och nyliberalismens varumärke från att ha dalat tycks ha hamnat i fullständigt fritt fall. Alla vet att svart underbetald arbetskraft utnyttjas lite överallt i våra mest mörklagda branscher, varav restaurangbranschen är en av de mörkaste. Alla vet att det som är svart är något som revisorer inte har så lätt att få syn på. Vittnen i Gamla Stan har tydligen sett den här killen gå omkring just så länge som syndikalisterna påstått att han gått omkring, för att dela ut reklam för restaurangen. SAC, som arrangerat blockaden, kan man ju tycka vad man vill om beträffande organisationens ideologi, men att det i nuläget är den enda organisation som bryr sig om de papperslösas utsatta situation, de som verkligen befinner sig på botten av vårt nuvarande samhällssystem, är ett faktum som ingen kan komma runt.

Här har vi alltså en organisation som verkligen tar hand om individen, stöttar individen, tar individens parti gentemot överheter som uppenbarligen utnyttjar densamme. Och genast börjar Maria Abrahamsson och resten av den liberala bloggkören oja sig och gläfsa om maffiametoder. Beklämmande!

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

9 responses to “Dagens bottennapp

 1. Mycket bra skrivet, var väldigt intressant att se hur Maria Abrahamsson och andra liberaler spyr skit över SAC som faktiskt gör något här och nu. Sen kan man tycker vad man vill om Organisationen och Ideologin, själv stödjer jag den. Men hur som helst är har dom lyckats i många fall vilket är positivt. Fortsätt skriva bra 🙂

 2. Maria Abrahamsson har naturligtis helt rätt. SAC är en maffiaorganisation, det torde vara uppenbart.

 3. Eftersom liberaler är så okunniga (eller låtsas vara det när det passar?), så följer här ett citat ur den lagtext (MBL) som är relevant i sammanhanget. Notera sista stycket rörande ”indrivningsblockad” som jag kursiverat:

  ”41 § Arbetsgivare och arbetstagare som är bundna av kollektivavtal får inte vidta eller delta i arbetsinställelse (lockout eller strejk), blockad, bojkott eller annan därmed jämförlig stridsåtgärd, om avtalet har ingåtts av en organisation och denna organisation inte i behörig ordning har beslutat åtgärden, om åtgärden strider mot en bestämmelse om fredsplikt i kollektivavtal eller om åtgärden har till ändamål
  1. att utöva påtryckning i en tvist om ett kollektivavtals giltighet, bestånd eller rätta innebörd eller i en tvist huruvida ett visst förfarande strider mot avtalet eller mot denna lag,
  2. att åstadkomma ändring i avtalet,
  3. att genomföra bestämmelse, som är avsedd att tillämpas sedan avtalet har upphört att gälla, eller
  4. att stödja någon annan, när denne inte själv får vidta stridsåtgärd.
  Stridsåtgärder som har vidtagits i strid mot första stycket betecknas som olovliga.
  Första stycket hindrar inte arbetstagare att delta i en blockad som har beslutats av en arbetstagarorganisation i behörig ordning och som har till ändamål att utverka betalning av klar och förfallen fordran på lön eller på någon annan ersättning för utfört arbete (indrivningsblockad). En sådan stridsåtgärd är inte olovlig. Lag (1993:1498).”

 4. Märk väl: ”behörig ordning”! Det är nyckelorden här.

 5. alex – tack för uppmuntran!

  Tommy – tack för detta citat, som ju är hur glasklart som helst.

  Jacob W – såvitt jag förstår har blockaden beslutats och varslats helt i behörig ordning.

 6. Den s.k. medbestämmandelagen bör hursomhelst avskaffas. MBL är en del av sossestaten.

 7. Det är lustigt med alla dessa liberaler och deras så varma prat om individen, som de dock överger så snart de ser henne stå där i sin konkreta utsatthet.

 8. notera ”klar och förfallen fordran”

  Eftersom det här rör sig om en tvist om lönen så är det inte en ”klar och förfallen fordran”

  sorry men den guppen håller inte.

 9. Pingback: Dikt angående blockaden av restaurang Lilla Karashi i Gamla Stan « Som jag bäddar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s