Övervakningseländet!

Att datainspektionen stoppat ännu ett förslag för hur vi elektroniskt skulle kunna övervakas kan bara noteras med djupaste tillfredsställelse. Värna om denna institution! Den skitregering som nu sitter vid taburetterna tänker uppenbarligen inte lyfta ett finger för att värna vår integritet, tvärtom stöder man och rentav frammanar ännu större möjligheter för polis och myndigheter att få internetleverantörer att lämna ut våra ip-adresser.

Det säger en del om hur intresserade den här föregivet liberala regeringen egentligen är av individens frihet och integritet. Inte ett skit, skulle jag vilja påstå. Under de senaste fem tio åren har jag fått ägna åtskillig energi åt att freda mig från alla företag som installerar spionprogram i min dator, program som i de värsta fallen gör ens dator totalt obrukbar. Själv menar jag att detta är hemfridsbrott, och det är märkligt hur lite energi som ägnats åt att göra något åt det, jämfört med den energi med vilken man bestämt sig för att jaga fildelare och andra hemska typer. Nu ska inte bara företag, utan också staten, få begå hemfridsbrott, genom att styra eller övervaka vad jag sitter i mitt hem och gör vid min dator. Det finns inte längre någon instans, mer än möjligen datainspektionen, som värnar om min personliga integritet. Och detta sker under en regering, som påstår sig förvalta det liberala arvet. I helvete den gör! Vi är på väg rätt in i en otäck form av kommandokapitalism, som jag för bara några år sedan inte trott skulle vara möjlig i det här landet. Och de flesta så kallade opinionsbildare verkar bara vifta på svansen åt eländet!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser

2 responses to “Övervakningseländet!

 1. Vill gärna tipsa om Ekots lördagsintervju från i går. Gäst var Advokatsamfundets ordförande Anne Ramberg, som hyser stora betänkligheter inför alla nya övervakningsförslag.

  Det var särskilt intressant att hon lyfte fram en speciell aspekt av FRA-lagen: trafikdatalagringen.

  Ramberg pekade på att FRA ges möjlighet att massinhämta våra trafikuppgifter när de passerar landgränsen. Detta sker inom ramen för FRA:s egen metodutveckling.

  Denna aspekt har helt försvunnit i debatten om FRA-förslaget.

  Anne Ramberg varnade också för det omfattande informationsutbytet med andra länder.

  Till detta kan läggas att regeringen redan i maj skapade en förordning, som ger klartecken till FRA att lagra trafikdata så lång tid som myndigheten själv anser nödvändig.

 2. Tack för tipset! Till allt detta kan läggas att vi i Sverige ska få en ny superdator, som slår allt annat vi har och har haft i datorkapacitet. Var då, kan man fråga sig? Vilket universitet eller forskningsinstitut är det som ska få ha ett sådant fantastiskt arbetsinstrument? Det är inte något universitet eller forskningsinstitut, det är just FRA som behöver denna monsterdator för att hantera de enorma mängder information som kommer att strömma in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s