Håll tyst om du vill behålla jobbet!

Den här bloggen har jag just upptäckt och tagit till mitt hjärta. Mitt i allt rondellsnurrande där tämligen tomma rustningar skramlar nåt alldeles förbannat, så förlorar den här killen sitt jobb på grund av att han diskuterar dess innehåll på sin blogg. Jag tycker det är upprörande och jag tycker våra liberalers tystnad om vad som händer på våra arbetsplatser i dessa frågor är för djävlig.

Lyssna på dessa ord: ”Om du vill behålla ett jobb ska du inte bara göra det bra, du måste även älska jobbet. Du ska gå med lätta steg och stämpla in med ett leende”. Att göra ett bra jobb är ju inte dåligt och uppskattas naturligtvis av varje vettig chef. Men att älska sitt jobb är något man måste bara då någon idiotisk ideologi sätter sig på oss. I de forna öststaterna, exempelvis, var det bäst för en att man älskade sitt jobb, för att man inte skulle hamna i kylan utan behålla sin trovärdighet som lojal mot partiet och folket, vilket partiet sade sig företräda. Det är ett vidrigt krav! Liberaler som Karl Popper, som ägnade sitt liv åt att försvara ”Det öppna samhället”, måste vända sig i sina graver när de bevittnar våra nutida så kallade liberalers djupa förfall.

Vi som gör ett bra jobb i den inte alltför upplyftande offentliga sektorn av idag, är värda all respekt. Vi har fått se hur den faktiska kvaliten år efter år försämrats, samtidigt som man velat tvinga oss att jama med i körerna om hur bra allting är och ska bli. Det är inte alls så att vi inte vill älska vårt jobb och att vi inte vill gå till jobbet med ett leende på läpparna, för varför skulle man inte vilja ha det så? Men vi vill kunna säga vad vi tycker öppet. Det är tammefan vår mänskliga rättighet och den första förutsättningen för att man ska kunna älska sitt jobb.

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s