Fattigsamhället

För att återknyta till gårdagens tema: den som senast dött är sambons ex. Han efterlämnade en elvaårig pojke, vars mamma dog i cancer förra året. För oss finns inget val: eftersom sambon redan engagerat sig i pojken så kommer vi att ta hand om honom. Han måste få växa upp med en grundläggande tilltro att det finns människor som inte sviker.

Det enda vi begär av socialförvaltningen, som sålunda kommer att slippa alla problem med att ordna ett nytt hem åt pojken, är en liten etta åt sambons dotter, som är tjugo och således mogen att flytta hemifrån. Idag fick vi beskedet att det finns ingen chans. Pojken sover för närvarande på en madrass i vårt vardagsrum och så kan det naturligtvis inte förbli i längden. Att få loss ett rum genom att dottern flyttat ut är således den strategi vi funderat ut.

Sambon ringde alldeles nyss och var väldigt ledsen. Hon måste orka. Men de som ska skällas på är naturligtvis inte socialsekreterarna, som ju inte kan trolla fram lägenheter som inte finns. De som ska skällas på är det borgerliga styret här i stan, som fått för sig att det inte ska få finnas några hyreslägenheter. Jag har hittills aldrig känt mig drabbad av det jag skriver om i mina politiska inlägg. Men nu är också vi där. Vi lever alla i ett samhälle, som plötsligt blivit väldigt fattigt. Som gjorts fattigt. Ville vi det?

Annonser

3 responses to “Fattigsamhället

  1. Fruktansvärt att inte få hjälp när man behöver det mest. Jag hoppas ni orkar och att allt går bra!

  2. Hoppas att allt löser sig för er och att ni får ha en fin påsk tillsammans.

  3. Se sista socialsekreterarna vi pratade med lät lite mindre omöjliga, så vi får väl se…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s