Kravallerna i Köpenhamn

Tittar på nyheterna. Där visas ett inslag från Köpenhamn. Det där huset, som det blivit så mycket bråk om, rivs. Efter att cirka sexhundra demonstranter arresterats.

Det som jag tidigare inte hört – har varit på resa så jag har följt dåligt med – är att så många sörjer över att detta hus rivs. Inte bara några stenkastande huliganer som kallar sig autonoma, utan också många äldre köpenhamnare, för tydligen är det många som har en relation till detta hus.

Och jag tänker på hur många gånger jag varit med om detta! Husockupationer, almar som står i vägen för en tunnelbaneuppgång, massivt folkligt motstånd och makthavare som skiter i det. Era förbannade skitstövlar! Hur kan man bli så kåt på makt att man kör över folk på det där viset? Varför ska vi i populasen jämt behöva känna en sådan maktlöshet? Varför är inte vår röst, när den verkligen hävs och verkligen hörs, värt något? Varför lär ni ungdomsgeneration efter ungdomsgeneration att det inte tjänar något till att tycka något, vilja något, kämpa för något?

Inte i helvete var det någon naturlagsbunden nödvändighet att riva det där huset? Finns det någon annan anledning till att det rivs, mer än att makten måste visa vad makt är och hur maktlösa de flesta av oss är? Och för att visa det måste man alltså stoppa sexhundra demonstranter i finkan?!

Dåligt! Så djävla mycket är inte er sketna makt värd!

Annonser

4 responses to “Kravallerna i Köpenhamn

  1. Visst e världen galen ibland!? Men nu börjar det brinna överallt i världen, förstår inte vissa vad deras tanklöshet kan leda till? Frustrerade människor som inte blir lyssnade på blir arga människor! BYGG ETT NYTT HUS TILL DEM NU!Punkrock och anarkistiska kramar!

  2. Yess, almarna glömmer jag aldrig. Detta är almarna igen. ungarna blev lovade sitt hus, fick nyckel och heligt löft. Sen tog skenheligheten över, efter en brand tyckte kommunen att det blev för dyrt och sålde till Gud. Gud betalade ett stort antal silverpenningar och ungdomen förlorade sitt gamla hus, som fö. är ett fd. Folkets Hus, dvs har många generationers genhör. Jmf Stockholms Nalen som var ett ungdomens hus men såldes tidigt till pingstkyrkan utan andra protester än stor sorg bland stans unga. Idag finns ett nalen igen. Gud tar men gud ger dåligt tillbaka. ha det

  3. Det var ju just det huset dom ville ha, just det dom var fästa vid. Och tydligen inte bara ungdomarna. Jag kan bli så förbannad när man kör över folk på det viset, så totalt ignorerar att ett gammalt hus betyder väldigt mycket för så många. Visst är det fel att kasta sten, visst urartade demonstrationerna, visst är det knäppt att slå sönder bilar för folk som inte har med saken att göra. Men jag förstår ilskan. Allt mindre del av det offentliga rummet är till för oss, och allt större del för företagen och deras marknadsförare. Det är det som det bråkas om.

  4. Tack för kommentar i min blogg. I min ungdom deklamerade vi Ferlin för varann o delade ibland en flaska vin men oftast drack vi bara te. Det var goda, okomplicerade tider:) Tycker de är bedrövligt med Ungdomens hus i Khamn. Så dåligt myndigheterna agerat! Med maktfullkomlighet o oförståelse tar de ifrån ungdomarna känslan att vara viktiga o själva kunna påverka sina liv. Det ger arga människor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s