Hur tyst ska det bli på våra arbetsplatser?

Idag vill jag gärna skänka en tanke till Per Johansson, som fick sparken från Connex  för att han som facklig klubbordförande ansågs ha uppträtt illojalt och haft samarbetssvårigheter. Idag inleds nämligen rättegången mellan honom och Connex, som numera visst bytt namn till Veolia. Det är ett viktigt mål, för det handlar om hur vi ska ha det på våra arbetsplaser, om vi ska vara tysta och lojala eller om vi fritt ska kunna säga vår mening. Det handlar också om huruvida säkerheten i allmäna kommunikationsmedel, kvalitén i vår sjukvård och mycket annat som nu i allt större grad privatiseras, ska vara ett allmänt intresse eller en intern företagsangelägenhet. Jag är av den meningen att ingen verksamhet mår bra av att medarbetarna skräms till tystnad. Därför hoppas jag att Per Johansson vinner detta mål. Han har allt mitt stöd

Annonser

2 responses to “Hur tyst ska det bli på våra arbetsplatser?

  1. Det är nog fler som behöver få sparken i Sverige, t ex de alkoholmissbrukare som jobbar på Forsmark m fl kärnkraftverk. Men tyvärr så understödjs oftast de mest sjuka beteenden av LAS-Lagen om anställningsskydd.

  2. Skuncke – den här rättegången handlar inte om alkoholmissbruk i tjänsten. Den handlar om att ha vänt sig till media för att påtala säkerhetsproblem i tunnelbanan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s