Djävla fiskar!

Sambon kom hem med en massa abborrar som hon fått av en jobbarkompis. Vilka helvetes fiskdjävlar! Finns det nån som vet hur man fjällar och rensar en abborre utan att hela köket blir fullt av fiskfjäll, man själv ser ut som en fisk och ens händer är alldeles nerblodade? Och helst också att det blir lite filé över? Kanske nån levnadskonstnär nånstans uppe i Norrland som vet?

Hur firren smakade? Jodå, fantastiskt! Men att fjällen måste sitta så helsickes hårt i skinnet och skinnet i köttet och benen i köttet! Man skulle kunna säga att abborren är en fisk med stor integritet. Man skulle kunna säga att abborren är ett jävla fiskpucko!

Annonser

7 responses to “Djävla fiskar!

  1. Man fjällar inte abborrar, man flår dem. Eller så steker man dem hela och drar av skinnet efteråt. Mums är det!!!

  2. Tack Ulla. Då är väl jag den ende idiot som fjällat hela sju stycken abborrar allt medan övriga i familjen skrek av hunger. Har lärt mig till nästa gång.

  3. *ASG till din kommentar Piripiri! Det stämmer att de ska flås, och det enklaste är att klippa av fenorna med sax och sedan dra av skinnet (som man kan öppna längs ryggaden) med händerna så mycket det går innan man använder kniv. Det går lättare ju färskare de är. Och stekt abborre är jättegott!!!

  4. Fan vad det är gott med tusenbroder i stekpanna eller foliegrillad direkt vid fångstplatsen 🙂

  5. Tack för instruktioner och tips. Själv har jag halstrat abborrar hela och visst är det gott! Orsaken till att jag ville filéa dem den här gången var att de skulle serveras också till våra ungdomar, som tycker att all fisk som inte ser ut som fiskpinnar är konstig.

  6. Prova att röka abborre, behöver inte fjällas, det finns fina små rökar, kanske inte tillåtna för balkong, men det kan ju bli en utflykt, med rök, sambo och hund. Annars kan ett hastigt dopp i kokande vatten underlätta processen att flå. Gäller för de flesta fiskar….rökt abborre är förresten lysande ihop med färsk pasta, lite crème fraiche, citron och vitlök. Trevlig helg!

  7. Ex – det blev väldigt god fisk när det väl var färdigt. Och det där med rö sa jag fundera på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s