lycka?

När jag går ut med hunden ser jag fler och fler jättelika teveskärmar röra sig hos folk. Sambon, som har mera koll på läget, säger att i huset tvärs över har de skaffat två. Det var strax efter det senaste jordbävningsbråket. Som försoning skaffar man sig en plasmateve. Slår mig att i så fall är vårt nuvarande ekonomiska system beroende av att folk bråkar med varann. Här på bloggen läste jag nyligen ett inlägg där någon citerade Alexander Bards funderingar kring lycka. Han har rätt i sina tvivel om huruvida lyckan skulle vara det högsta målet. Det är bara charlataner, som inbillar oss att vi ska vara lyckliga. Kapitalismens betalda må-bra-agenter, som jagar iväg oss att inhandla något nytt så fort vi känner oss lite olyckliga.

Annonser

2 responses to “lycka?

  1. Man kan verkligen fråga sig – vad är lycka? Varför är vi, enligt många undersökningar, olyckligare idag än vi var för säg 50 år sedan? Det kan ju inte bero på att vi har det materiellt sämre eller att våra sociala förmåner har försämrats. Vi lever längre och är friskare långt upp i åren. Vad förväntar vi oss, som vi inte får?

  2. Ja det är svårt att få något grepp om! Vi vet ju precis hur det ska vara! Kvinnor accepterar inte att förtryckas av sina män. barn begöver inte acceptera fysisk eller psykisk misshandel. Mobbning är ett otyg, som vi är sååå överens om att det inte ska få förekomma. Ändå får man en känsla av att det förtrycks, misshandlas och mobbas mer nu än någonsin förr. Har klyftan ökat mellan hur vi vet att vi vill ha det och hur det faktiskt är, vad vi faktiskt lyckas åstadkomma?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s