det där pinsamma intermezzot

Det är lite knepigt med folkpartiet. Naturligtvis vill man diskutera sakfrågorna och inte det där pinsamma intermezzot – ja ni vet vilket. Stor sak, men ska vi kunna lämna det bakom oss så måste vi väl ändå få en rimlig redogörelse för vad som hände?

Antingen är det som ”huvudbilden” vill göra gällande: folkpartiets partisekreterare fick i mars veta att luf:aren Jodenius gick in och skaffade otillåten information på sossarnas interna datanät. Han uppmanade Jodenius att sluta med detta och gå till pressen för att göra historien offentlig. Av någon konstig anledning informerade han inte partiordföranden om detta. Lejonborg skulle alltså blivit lika perplex då som han blev häromveckan, då journalisterna ringde upp honom för att få hans version av vad det hela handlade om.

Eller så är det som Jodenius och expressenjournalisten hävdar. Partisekreterare Jacobsson uppmanade Jodenius att sluta gå in på sapnet och i stället överlämna inloggningsuppgifterna till expressenjournalisten, bifogat med ett tips om att där finns det möjligheter att snappa upp några fina skandaler. Om detta informerades Lejonborg inte.

Hur det ligger till skulle man väl ändå vilja veta? En röst på någon av alliansens partier innebär, om alliansen segrar, att Lejonborg kommer att beträda en tung ministerpost. När det nu uppenbarligen är så att Lejonborg antingen ljugit eller också har noll koll på det parti han är ordförande för – eller kanske rentav både och –
 så hur skulle vi väljare kunna acceptera en sådan minister? Lejonborg måste naturligtvis gå, helst före valet, men om nu det känns alltför tungt, så i alla fall omedelbart efter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s