det man helst vill ha

Det man allra helst vill ha, det är ju aldrig lite, det är ju alltid allt. Och det får man ju aldrig.

Och man placerar drömmen om uppfyllelse lite överallt. Placerar man den hos någon annan blir man besviken, därför att ingen annan människa kan uppfylla ens dröm om allt. I värsta fall lever man ut sin besvikelse mot denna andra och gör den personen jätteledsen.

Placerar man den i livet efter detta, så är fara värt att man inte alls lever i detta liv och sen blir jäkligt besviken när man dör och det inte fanns nåt liv efter detta. Men okej, det vet man ju inte eftersom det inte fanns något liv efter detta i vilket man kunde bli besviken.

Placerar man den nånstans i världen och hoppas på att man genom att bli nån sorts  revolutionsledare eller genom att lansera ett verkligen vattentät filosofiskt system kan få den att tillfredsställa drömmen om uppfyllelse, så blir man förstås också besviken. För världen är som den är, oavsett vad lilla du gör med den eller tänker om den.

Världen är full av brister saknader sorger och ofullkomligheter.  Lyckan smeker min kind ibland som en solstråle genom en persienn. Tar jag det som ett löfte så är det ju faktiskt  mitt fel. För det var ju bara en solstråle genom en persienn.

Annonser

2 responses to “det man helst vill ha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s