på balkongen

Tycker om alla förbindelselänkar. Som exempelvis balkongen! När man suttit länge framför apparaten och känt ögonlocken bli tunga som dasslock, så är det så underbart skönt att gå ut på balkongen, länken mellan utomhuset och inomhuset, höra fåglarnas förvirrade nattkommunikation och känna alla dofterna. För natten luktar så annorlunda än dagen! Varför gör den det? Natten luktar gott.

I min ungdom bodde jag i Helsinborg. En så underbart öppen stad, förmodligen för att dess ena sida vätter mot havet. Man måste ha en sida i sin närhet som vätter ut mot något stort. Och förringa inte natten eller havet med något i stil med Gud. Natten eller havet är större än något vi människor hittat på.

Annonser

2 responses to “på balkongen

  1. Mmm. Helsingborg är en fin stad. Jag bodde också där i min ungdom.Sen när det gäller skalan så beror det ju på var man väljer att placera sin tro, men nog är väl universum större än både natten, havet, jorden och dagen?(utan att för den skull förringa varken elementen eller skönheten i rosornas stad). Såna här nätter kan man sova på balkongen, ha det så gott och glad sommar!

  2. Om man tar den där skalan och skalar den tills inget är kvar av den, så kanske den doftande natten rentav blir större än universum? Men jag svamlar, tack för tipset att sova på balkongen, dom där fåglarna är dock lite störande om det är sova man vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s